16 december 2018 - 8 Tevet 5779
   
Text Size

Geloof?

Heer Jezus, U vraagt in Lucas 18:8, “Zal ik bij mijn terugkomst nog geloof vinden?”
Ik weet wat het antwoord op uw vraag is.
NEE!

Ja, ik weet dat velen geloven dat U ooit geleefd hebt, maar daar houdt het bij de meesten ook op. Dat U van God gekomen bent om voor ons mensen te sterven en dat U daadwerkelijk opgestaan bent uit de dood en teruggegaan naar de Vader, waar U een plaats voor ons voorbereidt geloven zelfs veel christenen niet.

En van het handjevol dat dan nog over is gelooft praktisch niemand uw radicale woorden zoals: “Bidt en gij zult ontvangen, zoekt en gij zult vinden, klopt en u zal worden opengedaan.” Of: “Als uw geloof groot genoeg is als een mosterdzaadje kunt u tegen deze berg zeggen: verplaats u van hier en het zal gebeuren.” We houden ons voor de gek door te beweren dat wij Uw woorden geloven, maar als die woorden getoetst kunnen of moeten worden aan de problemen van het leven houdt het meestal op. Wie durft op grond van Jezus' woorden werkelijk zijn nek uit te steken in het vertrouwen dat Hij Zijn beloften nakomt?

Nee, Jezus, U zult bij uw terugkomst diep teleurgesteld zijn.
Of eigenlijk wist U het al, want Uw vraag was retorisch.
Toch!

Heer, ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp!

Thomas

columns
Maximum Life maakt gebruik van cookies om de website en het gebruiksgemak te verbeteren.                               ANBI
sluiten
Site Meter